Een groot model OVH pan. Nog groter dan de OVH plus van ABC en daarmee ook lichter. Slechts 39,9kg per m2!
Ruim variabel in zowel hoogte als breedtemaat.

Een nieuw panmodel van ABC waar we in Nederland nog veel van zullen zien. De pan leent zich uitermate goed voor grote nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Naast de kleuren uit de collectie kunnen we meedenken over kleuren op bestelling, vraag naar de mogelijkheden!DakpanCentrum Nederland

Aantrekkelijk geprijsd

Door zijn grote formaat en aantrekkelijke marktprijs is de TG10 een uitstekend panmodel voor woningbouwprojecten. De pan is makkelijk en efficient te verwerken vanaf 10,2 stuks per vierkante meter waardoor ook de verwerkingskosten zeer laag blijven.

Lage wateropname

Bij ABC klinker maakt men gebruik van het zogenaamde Schieferton. Een kleisoort waarmee men keramiek maakt met een zeer lage wateropname. Deze lage wateropname van de keramiek geeft de dakpannen een aantal grote voordelen. De dakpannen zijn uitermate geschikt voor toepassing bij een flauwe dakhelling. De TG 10 kan worden toegepast tot 22 graden zonder extra voorzieningen.

Voorkom groen worden

Zeker zo belangrijk is dat mosgroei en algenaanslag minder grip krijgen op dakpannen naarmate de wateropname lager worden. Door de harde keramieksamenstelling heeft de dakpan van ABC een extreem lage wateropname waardoor ze minder last zullen hebben van groen worden.

Variabele maatvoering

De TG 10 is variabel in lengte, 15 mm. Ideaal bij renovatie; op iedere lengte van het dakschild toe te passen. Ook is de pan variabel in breedte, 4 mm.

Milieuvriendelijk

Bij ABC worden geen loodhoudende engobes en glazuren gebruikt om de pannen hun mooie kleur te geven. Door de waterdichte keramiek is het niet nodig om rode dakpannen te siliconiseren.

Kleuren

De TG 10 heeft een zeer uitgebreid en mooi kleurenprogramma van glanzende en matte glazuren en engobes.

Gegarandeerd

ABC dakpannen gaan vele decennia mee. U krijgt 30 jaar garantie.

Latafstand volgens catalogus 37,5 – 39cm
Werkende breedte 25 – 25,4 cm
Gewicht per pan 3,8kg
Stuks per m² 10,2 – 11
Wateropname 3%
Brochure downloaden

Brochure downloaden