Batibouw 2014: Sygny-dakpan met geïntegreerd PV-systeem

Voor bouwers en verbouwers met een neus voor design en kwaliteit stelt Monier tijdens Batibouw 2014 de Signy-dakpan met geïntegreerd PV-systeem dat speciaal voor deze pan ontwikkeld werd. Signy is een vlakke dakpan van groot formaat met een geraffineerd vormgegeven neus. De dakpan kan zowel in rechte lijn als in kruisverband worden gelegd en laat toe dakvlakken met een volkomen verschillend lijnenspel te creëren. Naast het esthetische aspect is bij de ontwikkeling van de Signy-pan ook uitermate veel aandacht besteed aan het ontwerp van een technisch hoogwaardige kop- en zijsluiting. De nieuwe Signy-pan is beschikbaar in natuurood, rustiek engobe en double black mat.

Richtprijs Signy double black mat: 14 euro per m²

140121-6.jpg

Geïntegreerd PV-systeem op Signy-daken

Om tegen 2021 tot bijna-energie-neutrale-woningen te komen, is zelf hernieuwbare energie opwekken een must. Dat kan met zonnepanelen die het zonlicht omzetten in elektriciteit. Die elektriciteit kun je meteen benutten of, als je meer stroom produceert dan je op dat ogenblik verbruikt, aan het elektriciteitsnet leveren.

Dankzij de energiebesparing en de financiële ondersteuning via groenestroomcertificaten betalen PV-panelen zich na enkele jaren vanzelf terug, maar voor velen is de stap nog groot omdat zij zonnepanelen op het dak als ontsierend ervaren. Op Batibouw maakt MONIER definitief komaf met dat argument.

Als totaalleverancier van dakoplossingen – dakpannen, daksysteemcomponenten, isolatie- en zonne-energiesystemen, ontwikkelde al langer PV-systemen die, afhankelijk van de wensen van de (ver)bouwer boven de dakpannen semi-geïntegreerd of volledig geïntegreerd konden worden. Met het volledig geïntegreerd PV-systeem dat MONIER voor daken bedekt met Signy-pannen ontwikkelde, stemt de producent het design van zijn zonnepanelen op een specifiek dakpanmodel af: een dakpanmodel dat zich precies onderscheidt door zijn design, dus daar mogen zonnepanelen zeker geen wissel op leggen.

 

bron; bouwenenwonen.net