Koramic Sinus

 

Koramic Sinus van Wienerberger is de optelsom van een authentieke uitstraling met revolutionair bouwgemak. Zo combineert u het beste van twee werelden: het karakteristieke van toen; de flexibiliteit van nu.

Een eeuwenoud ontwerp
Koramic Sinus is ontwikkeld volgens een eeuwenoud ontwerp. Zo heeft de keramische, holle pan een mooie welvende goot en een overlappende wel. Twee bijzonder stijlvolle eigenschappen waarmee u het karakteristieke verleden in ere herstelt. Tel daar de sfeervolle details, zoals de bijzondere patina en de hulpstukken zoals de oude holle vorsten bij op en het authentieke plaatje is compleet.

Snel en eenvoudig bouwen
Met de Koramic Sinus grijpt u terug naar het verleden, terwijl u profiteert van het hedendaagse gemak. De dakpan heeft namelijk unieke eigenschappen om snel en flexibel te bouwen. Een vaste dekkende breedte van 200 mm bijvoorbeeld. Een ideale maat om mee te rekenen en om het dak uit te leggen. Bovendien heeft dit nieuwe dakpanmodel een variabele latafstand van 340 tot 350 mm. Dit geeft nog meer gemak op het dak!

Een duurzaam product met 30 jaar garantie
Koramic Sinus is geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen, zoals klei, en staat voor oer-Hollandse kwaliteit. Dit maakt deze keramische dakpan tot een uiterst duurzame keuze. Zeker omdat we maar liefst dertig jaar garantie bieden. Zowel op breuksterkte, waterdichtheid als vorstbestendigheid. Over duurzaamheid gesproken: Koramic Sinus is ontwikkeld volgens onze scherpe visie op verantwoord ondernemen. Daarbij zoeken we altijd naar de balans tussen People, Planet, Profit en Project.

Kleuren en toepassingen
Koramic Sinus is verkrijgbaar in een kleurenpalet van zes tinten. Het vormt de staalkaart voor de sferische uitstraling van het verleden; natuurrood, rustiek engobe, vieilli rood, vieilli blauw, blauw gesmoord en zwart verglaasd. De Vieilli-pannen beschikken over het patina dat de eeuwenoude pannen zo bijzonder maken. Dit effect realiseren we via een speciaal procedé, voorafgaand aan het bakproces.

Historische toepassingen
Naast ontwerp en kleur zijn het de details die het verschil maken bij de Koramic Sinus. Zo bieden we een compleet assortiment hulpstukken en toebehoren. Elementen waarmee u het dak technisch en esthetisch perfect afwerkt. Met de oude holle vorsten bijvoorbeeld. Deze vorsten zijn geschikt voor nok en hoekkeper en kenmerkend voor de uitstraling van vroeger.