Protector

Een pannendak is bepalend voor de uitstraling van een gebouw. Maar op den duur kunnen algen en mos een bedreiging gaan vormen. MONIER heeft daarom een nieuwe, innovatieve coating ontwikkeld die betonpannen beter beschermt tegen weersinvloeden en het dak bovendien een lichte glans geeft.

Dankzij de speciale Protector® bescherming, die bestaat uit twee lagen, krijgen mos en algen minder kans. De eerste laag is de anti-algen coating, de tweede maakt het oppervlak gladder en dichter. Dus: beter bestand tegen verwering. Daarnaast geeft deze coating de dakpan een lichte glans en dat zorgt voor een hoogwaardige uitstraling. Dat de pannen langer mooi blijven verlengt de levensduur van een dak. En dat is economisch en milieutechnisch gunstig.

Duurzaamheid
Elke betondakpan van Monier belast het milieu minimaal. Dat komt omdat er nauwelijks stoffen uitlogen in het milieu en een betonpannendak zo goed als onderhoudsvrij is. Aan het eind van hun levensduur kunnen ze worden hergebruikt als betongranulaat. Volgen het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) is de Monier betondakpan het meest milieuvriendelijke dakbedekkingsmateriaal dat er is. De Protector® verkreeg het NIBE DUBOKEUR.

Blijven innoveren
MONIER, marktleider in betonnen dakpannen, investeert permanent in verbetering van haar assortiment. De nieuwe Protector® betondakpan, die aanhechting van algen en mossen langdurig tegengaat, is een belangrijke toevoeging aan de collectie.

Technische specificaties Sneldek Protector®
Afmetingen: 420 x 332 mm (lxb)
Bouwtechnische aspecten: bouwmaterialen voor buitenschil
Duurzaamheid: DUBOKEUR van NIBE
Gewicht: 42 N
Levertijd: vanaf maart 2012
Onderhoud: geen onderhoud vereist
Toepassing: toepasbaar op hellende daken en als gevelbekleding
Verbruik: ca. 9,7 per m2
Verwerking: bij voorkeur door Komo-procesgecertificeerde dakdekker