Planum, nieuwe vlakke beton dakpan

Met de Planum heeft Nelskamp geïnvesteerd in de toekomst. Omdat de energieprijs voor productie van keramische dakpannen onder druk staat, zal de vlakke keramische dakpan straks alleen maar in prijs kunnen stijgen. De afstand tot de beton dakpan zal groter worden en daarmee zal de vlakke beton pan gunstiger in aanschaf zijn/worden. M.b.t. de verwerking is de beton dakpan door zijn vaste en herkenbare maatvoering (dekkend 300 mm. en latafstand 314-345 mm.) altijd in het voordeel.

 

Daarnaast wordt het dak met een vlakke dakpan kritisch bekeken en dat komt ten goede met de uitstraling van de nieuwe Planum. Een strakke dakpan waarbij ook halve gevelpannen te verkrijgen zijn, om direct vanaf de gevel in verband te kunnen werken. Bij de meeste vlakke dakpan vormen juist de gevelpannen een apart kader. De Planum is beschikbaar in de kleuren natuurrood, zwart, graniet en een nieuwe kleur donkergrijs.

 

De bezoekers op de Bouwbeurs in Utrecht hadden de primeur, zij konden de nieuwe Planum aanschouwen met een supergladde toplaag die eveneens op dezelfde wijze is verdicht aan de kopse zijde. Vocht, vuil en de gevolgen van aanhechting van organismen worden daarbij tot een minimum beperkt.