ABC Modena 11.
Projectdakpan

Enkele voordelen met deze Modena 11 dakpan van ABC.

1. Dubbele zijsluiting. 5 mm variabel
2. Dubbele kopsluiting. 25 mm variabel
3. Voorbereiding voor schroefgat. Bij het verankeren van haken en schroeven waar extra hoge stormvastheid gewenst is.ABC dakpannen

Lage wateropname

Bij ABC klinker maakt men gebruik van het zogenaamde Schieferton. Een kleisoort waarmee men keramiek maakt met een zeer lage wateropname. Deze lage wateropname van de keramiek geeft de dakpannen een aantal grote voordelen. De dakpannen zijn uitermate geschikt voor toepassing bij een flauwe dakhelling. De OVH plus kan worden toegepast tot 22 graden zonder extra voorzieningen.

Voorkom groen worden

Zeker zo belangrijk is dat mosgroei en algenaanslag minder grip krijgen op dakpannen naarmate de wateropname lager worden. Door de harde keramieksamenstelling heeft de dakpan van ABC een extreem lage wateropname waardoor ze minder last zullen hebben van groen worden.

Variabele maatvoering

De Modena 11 is variabel in lengte, 25 mm. Ideaal bij renovatie; op iedere lengte van het dakschild toe te passen. Ook is de pan variabel in breedte, 5 mm hij past op elk beukmaat.

Milieuvriendelijk

Bij ABC worden geen loodhoudende engobes en glazuren gebruikt om de pannen hun mooie kleur te geven. Door de waterdichte keramiek is het niet nodig om rode dakpannen te siliconiseren.

Beloopbaar

De Modena 11 heeft een versterkte rug. Door de extra ril aan de achterzijde van de pan zal deze niet bezwijken wanneer men er op gaat staan. Ook niet bij een lage dakhelling.

Kleuren

De Modena 11 heeft een zeer uitgebreid en mooi kleurenprogramma van glanzende en matte glazuren en engobes.

Gegarandeerd

ABC dakpannen gaan vele decennia mee. U krijgt 30 jaar garantie.

Latafstand volgens catalogus 34 – 36,5 cm
Werkende breedte 23,5 – 24 cm
Gewicht per pan 3,5 kg
Stuks per m² 11,4 – 12,3
Wateropname 3%