Keramische Zonnepannen. De toekomst van zonne-energie.

In Algemeen, Dakpannen by DakpanCentrum Nederland

Energie opwekken zonder zonnepaneel

Meer en meer duiken er foto’s op van fraaie oplossingen om zonne-energie op te wekken. We lijken de ‘schoonheid’ van traditionele zonnepanelen een beetje beu te worden.

Misleidend

Prachtig natuurlijk om op sociale media een fototje te delen van zo een systeem. Het alleen is wat teleurstellend voor mensen die echt geïnteresseerd zijn, wanneer de grote meerderheid van deze plaatjes voorbeelden blijken van producten die niet (meer) bestaan.

Solé van SRS Energy (bedrijf bestaat niet meer)

 

 

Tegola Solare van Area Fram Ceram (spoorloos)

 

De Monnik- en Non oplossing

Verder zien we een aantal oplossingen voor de typisch mediterrane landen met zg. monnik-en-non pannen die we allemaal kennen van vakantie maar in Nederland niet snel gemeengoed zien worden. Wel zijn dit prachtige oplossingen waar de meeste opties een combinatie zijn van een keramische dakpan met een kunststof houder voor de zonnecellen. Deze systemen zijn relatief nieuw in Nederland. Overigens geldt dat natuurlijk voor alle zonnepannen….

 

Monnik en Non van Dakmax (leverbaar)

 

 

 

Zonnepanelen in lijn met dakpannen

In Nederland zien we in toenemende mate de zonnesystemen die in lijn liggen met de dakpannen. Met name bij vlakke dakpannen zijn dit zeer fraaie oplossingen omdat, in tegenstelling tot zonnepanelen, de  ‘horizontale belijning’ van de dakpannen doorloopt. Ook bij golvende dakpannen kunnen deze systemen uitstekend worden toegepast al is daarbij het contrast tussen pan en PV groter.

direct prijs aanvragen: info@dakmax.nl


Stafiersolar/Synroof

Zonne-energiepan Keramisch

Inmiddels hebben we in Nederland een fraai systeem waarbij daadwerkelijk zonnecellen op een gebakken (keramische) dakpan zijn verwerkt in het oppervlak van de dakpan. Deze Zonne-energiepan is inmiddels op een behoorlijk aantal projecten toegepast tot grote tevredenheid van opdrachtgevers. Omdat de Zonne-energiepan is gemaakt op basis van een standaard dakpan is de verwerking relatief eenvoudig. Elke dakvorm kan netjes worden ingevuld door hoeken en randen met de reguliere dakpan aan te vullen. Het rendement van het systeem kan op maat worden gekozen én aangevuld door Zonne-energiepannen toe te voegen.

direct prijs aanvragen: info@dakmax.nl

In ontwikkeling

Er zijn op dit moment nog een aantal partijen in de afrondende fase van de ontwikkeling van zonne-energiepannen. Mocht u graag op de hoogte worden gehouden van deze ontwikkelingen laat dit ons even weten: info@dakmax.nl

Dakmax “KeraSol VH”